A PÓKER JÁTÉKSZABÁLYAI

Ebben a kaszinókban is igen népszerű pókerjátékban minden játékos két kártyát kap képpel lefelé (pocket cards), továbbá öt kártya kerül a pókerasztal közepére képpel felfelé (common cards), melyet minden játékos egyenlő eséllyel használhat. A hét kártyából azt az öt lapot kell kiválasztani, amely a legjobb összeállítást adja.

 

Az első játékostól jobbra ül játékost jelöl korong (dealer button) jelzi és ez a játékos lesz ebben a licitkörben (preflop) az utolsó. A jelölőkorong minden játék végén az óramutató járásával megegyező irányba mozog, így minden játékos lesz első, illetve utolsó.

 

A texas hold’em pókerben az osztás előtt az első játékos a mindenkori kis vakot (small blind), mint tétet elhelyezi a pókerasztalon, az első játékostól balra est játékos az adott körben a második a mindenkori nagy vakot (big blind) teszi meg tétnek. A többi játékos később, ha rákerült a cselekvés lehetősége, rakhatja be a tétjét.

 

Az osztó (dealer) a mindenkori első játékossal kezdve minden játékosnak két lapot oszt képpel lefelé.

 

A licitet a 2. játékostól balra ülő játékos kezdi. Minden játékosnak minden licitkörben 4 lehetősége van:

      – az első, hogy tartja a már bent lévő tétet (call)

      – a második, hogy megemeli a már bent lévő tétet (raise)

      – a harmadik, hogy eldobja a kártyáit, és ez által kiszáll a játékból (fold)

      – a negyedik, ha már bent van a játékban maradáshoz szükséges tétje, akkor passzolhat (check).

 

A texas hold’em pókerben a no limit játék során a mindenkori hívható összeg maximuma nincs korlátozva. Ha egy játékos emelni (raise) szeretne, a minimum összeg amivel megemelheti a tétet, az utolsó hívás összege. A maximum összeg pedig az összes rendelkezésére álló zsetonja.

 

Miután az első licitkör lezajlott, az osztó eléget egy kártyát, majd három kártyát képpel felfelé az pókerasztal közepére oszt (flop). Ezzel elkezdődik a második licitkör. Ettől a licitkörtől kezdve a kezdés az első játékost illeti meg.

 

Miután a második licitkör lezajlott, kártyaégetést követően, az osztó újabb kártyát oszt a pókerasztalon lévő három mellé (turn). Ezzel elkezdődik a harmadik licitkör.

 

Miután a harmadik licitkör lezajlott, kártyaégetést követően, az osztó újabb, egyben utolsó kártyát oszt a pókerasztalon lévő négy mellé (river). Ezzel elkezdődik a negyedik, egyben utolsó licitkör.

 

Az utolsó licit befejeztével a játékosok sorban megmutatják lapjaikat, amit az utolsó emelő kezd. Az osztó megállapítja, hogy melyik játékos rendelkezik a legmagasabb érték? Öt kártyával és megnevezi a játék nyertesét. A pókerre egyetemesen érvényes laperősségi sorrend dönti el ki a nyertes.

 

ROYALFLÖS(ROYAL FLUSH)

    10, J, Q, K, A AZONOS SZÍNBEN

 

 

FLÖS(STRAIGHT FLUSH)

ÖT AZONOS SZÍNŰ, EGYMÁST KÖVETŐ LAP

 

 

PÓKER(FOUR OF A KIND)

    NÉGY AZONOS ÉRTÉKŰ LAP

 

 

FULL HOUSE

HÁROM AZONOS ÉRTÉKŰ ÉS KÉT AZONOS ÉRTÉKŰ LAP

 

 

SZÍNFLÖS(FLUSH)

ÖT AZONOS SZÍNŰ LAP

 

 

SOR(STRAIGHT)

ÖT EGYMÁST KÖVETŐ LAP KÜLÖNBÖZŐ SZÍNEKBEN

 

 

DRILL(THREE OF A KIND)

HÁROM AZONOS ÉRTÉKŰ LAP

 

 

KÉT PÁR(TWO PAIRS)

KÉT-KÉT AZONOS ÉRTÉKŰ LAP

 

 

EGY PÁR(ONE PAIR)

KÉT AZONOS ÉRTÉKŰ LAP

 

 

ÜRES KÉZ(HIGH CARD)

    SEMMILYEN FIGURA

Az oldalon látható minden fénykép a saját kaszinó asztalainkról készült.