A BLACK JACK JÁTÉKSZABÁLYAI

A black jack (huszonegy) olyan kombinációs lehetőséget nyújt, amely hallatlanul szórakoztatóvá teszi ezt a kártyajátékot. A kaszinókban a black jack-et úgy játsszák, hogy ön az osztó (a bank, a kaszinó alkalmazottja, a krupié) ellen játszik. A játék célja 21 pontérték elérése vagy megközelítése, anélkül hogy besokallna.

HOGYAN JÁTSSZUK A BLACK JACK-ET?

A LAPOK ÉRTÉKEI A BLACK JACK JÁTÉKBAN

(Érintse meg a lapcsoportokat)

A téteket a posztón jelölt boxokban helyezzük el. Az osztó színével felfelé oszt két-két lapot a játékosoknak, magának pedig egyet. Ezután ön dönt arról, hogy egy, vagy több kártyát kér-e, a 21-et leginkább megközelítő, de azt meg nem haladó pontérték eléréséhez. Miután minden játékos kapott lapot, az osztó magának húz. A kaszinóban a krupié csak szabályok mellett oszthatja a black jack-et, vagyis 16-ra kötelező húznia, de 17-nél és többnél meg kell állnia. Az ász 1 vagy 11 pontot, a figurák 10, más lapok pedig saját értéküket érik. Amennyiben önnek black jack-je van (egy ász és egy tízes értékű lap - az első két lap), akkor ez mindennél erősebb kivéve, ha az osztónak is hasonló lapja, black jack-je van. Ekkor a lap „áll”, nincs nyeremény vagy veszteség, sem ön sem a kaszinó nem nyeri el a másik fél zsetonjait, tétjével szabadon rendelkezik. Más esetben az osztó (a bank) tétjét 3:2 arányban fizeti ki. Ha nincs black jack-je szabadon választhat, hogy lapot kér-e, vagy megáll. Ha lapjainak összértéke magasabb, mint az osztóé, akkor ön nyert, ha kisebb, veszített.

Duplázás

az első két kapott lap után ön megduplázhatja tétjét, de kevesebbet is emelhet, mint annak eredeti összege. A legkisebb emelés az asztal minimális tétjénél nem lehet alacsonyabb. Duplázás után kötelező még egy lapot kérnie.

„Surrender” (vagy felezés)

az első kör leosztása után a játékosoknak lehetőségük van lemondani tétjeik feléről, mielőtt az első játékos lapot kér. Ha az osztó első lapja ász, a tét felezésére nincs lehetőség.

Split (a lapok megosztása)

ha az ön első két kártyája azonos értékű, lapjait szétválaszthatja egy újabb, azonos értékű tét asztalra helyezésével, amit összesen háromszor tehet meg. Ezzel összesen négy téthelyzethez juthat. A split után is duplázhat két kártyára. Ha eredetileg két ásza volt, csak egy-egy lapot kaphat split után, s nem lehet tovább splitelni.

Biztosítás

ha az osztó első kártyája ász, akkor ön biztosíthatja tétjét az osztó black jack-je ellen, az eredeti tétje feléért vagy annál kevesebbért. Abban az esetben, ha az osztónak black jack-je van, a bank a biztosítást 2:1 arányban fizeti ki, ha nem, akkor a biztosítás elvész, az eredeti tét pedig a szabályok szerint játszik.

Egyéb szabályok

az asztalmaximum (maximális tét) egy-egy boxra vonatkozik. Egy-egy boxon maximum hárman játszhatnak.

Az oldalon látható minden fénykép a saját kaszinó asztalainkról készült.